fredag 18 januari 2008

•• Buzan - kattmat ••

Det jag nu ska berätta hände för en sisådär 15 år sen.
Jag var hemma hos mina föräldrar och hälsade på under ett par dagar på våren. De hade då en norsk skogskatt, som var jätteknepig. Snäll och gosig men väldigt lynnig, om man nu kan säga det om en katt?

En av deras stugor skulle rustas upp efter att den fått en vattenskada och det var byggare på plats, en av dem hade en hund. Katten sitter på min axel och killarna kommer och ringer dörren för att säga att de är klara för dagen. Jag tänker inte på att katten sitter där utan går och öppnar, varpå hunden får se katten, som i sin tur försöker tvärvända, och hamnar i fejset på mig. Kattfan hon klöser och biter mig och gör allt i sin makt för att få bort mitt fejs så hon kan slippa undan hunden.

Killar står helt handfallna. Men plötsligt blir det fart på dem, en tar tag i huvet på mig, böjer det bakåt och frågar vart det finns vatten och is. Nu djävlar är det bråttom.

Den andra killen startar bilen och kör fram till dörren så nära det går. Med en stor dyngsur kall, inlindad i is, handduk tryckt mot munnen, huvudet bakåtlutat blåser vi iväg till sjukhuset.

Doktorn bad mig lägga mig ner och lyfte på hundduken och så fråga han om jag hade för vana att mata katten med min mun? Det var inte riktigt rätt tillfälle att få mig att skratta kan jag säga.

Man brukar vanligtvis inte sy djurbett, men så fick det bli. Han tyckte det var synd att en sån snygg läpp skulle vara tudelad. Jag kom hem med en stor blöt kompress på överläppen, såg ut som en tjock vit Hitler mustach. jag var skitsnygg! *lovar*

Numera har jag bara tre, knappt synliga, ärr på läppen. Men jag hatar fortfarande Norska skogskatter.

BuzRösta • buzliv @ hotmail . com

3 kommentarer:

Anonym sa...

määäähh va läskigt tur att dom körde iväg dig!
Det var det minsta dom kunne göra !
Det bästa hadde väl varit om dom inte hadde ringt på dörren! ,)

Tog dom livet av katten sen eller? den kan ju inte ha varit riktigt frisk!

Buzan sa...

Jo, det kan du lita på att katten blev. Det läskiga var att jag inte fattade vad som hänt.... de var först när de börja slita i mig och så som jag märkte att blode spruta ur fejan på mig... Läskigt!

Sus sa...

Åh fy så hemskt det lät med ett bett i läppen! Taskig dr som skoja till det! heheheh...

Tack för ditt besök hos mig!
Viggo är riktigt smaskgodis!

Kram
Sus i dus en desperat lyxhustru!